Lovstvo i ribarstvo

Međimurska županija daje potporu svome Lovačkom savezu

Za očuvanje lovne tradicije, prirodnih resursa i reda u gospodarenju 35 tisuća eura

Autor: tv / Foto: Međimurska županija

ČAKOVEC (13.3.2024.) – Međimurski župan Matija Posavec s predsjednikom Lovačkog saveza Međimurja Ljubomirom Grgecom potpisao je sporazum kojim će županija ove godine poduprijeti razvoj lovstva u Međimurju te djelovanje Lovačkog saveza kao čvrstog oslonca brojnih međimurskih lovačkih društava. Ove  godine Lovačkom savez Međimurja iz županijskog proračuna isplatit će se 35.000 eura koji će se raspodijeliti lovačkim društvima proporcionalno iznosima lovozakupnina te koristiti za financiranje zajedničkih projekata i programa.

Lovački savez Međimurja okuplja više od 1.000 lovkinja i lovaca koji su, osim što ih povezuje strast lova, značajan dionik u zaštiti okoliša te očuvanju naših prirodnih resursa. Zato je važno očuvanje lovačke tradicije jer to znači i održavanje prirodne ravnoteže, red u gospodarenju lovištima, ali i turistički potencijal –  rekao je župan Posavec.

Predsjednik Lovačkog saveza Međimurja Ljubomir Grgec zahvalio je županu i Županiji na podršci te najavio i ovogodišnje uključivanje međimurskih lovaca u proslavu Dana županije i to jednom od najpopularnijih tradicionalnih kulinarskih manifestacija, u travnju, pod zidinama Staroga grada u Čakovcu: – Usprkos svim izazovima, uspješno vodimo naš Savez te i dalje bilježimo veliki interes novih članova u lovačkim društvima, što znači da je život ovoj tradiciji zajamčen – kaže Grgec.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i potpredsjednici Lovačkog saveza Ivica Varga i Mladen Moharić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović i savjetnica za poljoprivredu Elvira Herman.

Fotogalerija: ______________

Oznake:, , , , , ,