Vijesti / Najave

Općina Vidovec OPG-ovima daruje suncobrane

VIDOVEC (2.4.2024.) – Općina Vidovec izrazito je poljoprivredni kraj što potvrđuje i podatak da je na tome području registrirano više od 500 OPG-ova. Čelni ljudi općine ponosni su na taj podatak tim više što vidovečki poljoprivrednici stoljećima proizvode i čuvaju dva hrvatska poljoprivredna proizvod zaštićena na razini Europske unije. Riječ je o Varaždinskom zelju i Varaždinskom bučinom ulju.

Kako bi proizvođačima osigurali što bolje proizvodne, ali i prodajne uvjete, općina godinama raznim mjerama pomaže svoje poljoprivredne proizvođače. Proračunskim novcem uređuju se poljski putevi, pomaže rad poljoprivrednih udruga, dodjeljuju razne potpore, …

Jedna od mjera je podjela suncobrana za OPG-ove koji povrće i druge poljoprivredne proizvode prodaju “na kućnome pragu“. Iz općine pozivaju zainteresirane da zahtjev mogu podnijeti telefonski na 741-201 ili putem e-maila opcina@vidovec.hr.

-Pravo na besplatan suncobran mogu ostvariti samo vlasnici registriranih OPG-ova koji nemaju nepodmirenih dugovanja prema općini – poručuje načelnik Bruno Hranić. (ks)

Oznake:, , , ,