Sjeverna Hrvatska

Udruga žena Općine Vidovec među najboljima na Virovskoj prkačijadi

Slatki mali kolači iz zeljarskog kraja osvojili žiri i posjetitelje

Foto: Facebook / Udruga žena Općine Vidovec

VIRJE (18.5.2024.) – Bogatim programom i natjecanjem čak 27 udruga žena koje su posjetiteljima predstavile svoje tradicionalne slastice – prkače u Virju je održana 9. Virovska prkačijada. To je manifestaciji koja iz godine u godinu potvrđuje da je riječ o najslađem međunarodnom festivalu malih kolača.

U Virje i okolicu ova slatka gastro manifestacija privlači velik broj natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva. Za posjetitelje to je jedinstvena prigoda da kušaju starinske tradicijske kolače. Onima koji žele nešto naučiti kako se pripremaju takvi kolači Prkačijada je prava prigoda da ponešto nauče od vrsnih majstora slastičarstva koji na radionicama i prezentacijama pokazuju sve čari slatkog kulinarstva.

Udruga žena Općine Vidovec redovito sudjeluje na virovskoj Prkačijadi, a ove godine vratile su s nagradama i priznanjima. Bile su među najuspješnijim natjecateljicama. Naime, Vidovčanke su osvojile prvo mjesto u kategoriji najprkači na tacni, druga nagrada pripala je Društvu žena Novigrad Podravski dok je treće mjesto osvojila Udruga žena Novo Virje-Crnec. Uz to, Vidovčanke su osvajanjem drugog mjesta u kategoriji najprkač još jedan vrhunski rezultat. U navedenoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Udruga žena Koprivnički Bregi, a treće mjesto je zauzela Udruga Napredna domaćica iz Molvi. Društvo žena Novigrad Podravski jednoglasnom odlukom žirija osvojilo je nagradu za najuređeniji štand.

U prigodi otvorenja okupio se veliki broj posjetitelja i uzvanika među kojima su bili načelnik Općine Virje Mirko Perok, župan koprivničko-križevački Darko Koren, inicijator manifestacije Stjepan Odobašić, predsjednik stručno-organizacijskog povjerenstva Dražen Đurišević te izaslanica organizacijeTaste of Peace Matea McConnell. (ks)

Oznake:, , , ,