O nama

https://www.terra-vita.eu

Ideja za pokretanje web-portala https://www.terra-vita.eu rezultat je promišljanja članova Udruge Terra vox kako da sadržaj koji Udruga objavljuje u tiskanim izdanjima bude dostupan što većem broju korisnika. Naime, Udruga Terra vox osnovana je 2016. godine s ciljem promicanja i zaštite vrijednosti ruralnog prostora te publiciranja rezultata istraživanja koje članovi sa suradnicima provode u kontinuitetu putem knjiga, brošura, kataloga i drugih tiskanih materijala te elektroničkih medija.

Prvi značajan iskorak na tome polju, kad je riječ o elektroničkim medijima, bilo je pokretanje web portala https://www.terra-croatia.eu. Iskustva dobivena u stvaranju toga web sadržaja bila su nam veliki poticaj da našu priču širimo dalje. To znači da razvoj naših komunikacijskih kanala nastavljamo portalom www.terra-vita.eu koji je, kao i prije spomenuti web portal, nova nacionalna platforma kojom želimo proširiti prostor svoga javnog djelovanja sa snažnom orijentacijom na teme poljoprivrede, zaštite okoliša i ruralnog prostora, života na selu, promicanja vrijednosti tradicionalih proizvoda i poruka koje donosi tzv. zelena politika. 

Glavni nositelj projekta https://www.terra-vita.eu sadržajnog kreiranja i razvoja web-portala je Info & print, obrt za izdavaštvo i usluge. Cilj nam je javnosti ponuditi informativno-edukativni sadržaj o zelenoj Hrvatskoj, njenim proizvodima i nositeljima proizvodnje s posebnim naglaskom na politike, OPG-ove i poduzeća koje promiču održivu poljoprivrednu proizvodnju s naglaskom na očuvanje loklanih identiteta u proizvodnji hrane. PLODOVI CROATIE. To je temeljna odrednica na kojoj se temelji naš projekt.

Javnosti želimo tekstovima i fotografijama predstaviti temeljne vrijednosti hrvatskog ruralnog prostora (živo selo) te poljoprivredne proizvode koji su po prepoznatljivosti na razini simbola hrvatskih općina, gradova i županija (regija). Aktualnost sadržaju dajemo kroz dnevnu objavu najzanimljivijih i najvažnijih informacija koje temom govore o hrvatskoj zemlji, poljoprivrednim proizvodima s oznakom lokalnih i nacionalno zaštićenih proizvoda, sajmovima, kreatorima i nositeljima takve proizvodnje.

Uredništvo i suradnici portala www.terra-vita.eu žele vas informirati, dati vam zanimljiv i edukativan sadržaj koji će vas podsjetiti na mnoge hrvatske prirodne, društvene, povijesne, gastronomske i druge vrijednosti. Također, vjerujemo da će sadržaj koji nudimo biti poticaj za istraživanja i stjecanja novih znanja o hrvatskoj zemlji, njenim identitetima s naglaskom na živo selo i poljoprivredne proizvode koji su othranili mnoge generacije, a koji su danas simboli prepoznavanja zaštićeni nacionalnim ili europskim oznakama izvornosti, zemljopisnog podrijetla ili nekim drugim priznatim sustavom označavanja vrijednosti poljoprivrednih proizvoda.

Poštovani čitatelji, uredništvo portala www.terra-vita.eu poziva vas na suradnju. Putem e-mail adrese: info@terra-vita.eu šaljite nam informacije, fotografije i druge materijale za koje mislite da će sadržaj našega portala učiniti bogatijim i zanimljivijim na opću korist i zadovoljstvo svih njegovih korisnika.