Vijesti / Najave

Isplaćene sve potpore poljoprivrednicima

VIDOVEC (26.3.2024.) – Općina Vidovec isplatila je sve potpore poljoprivrednicima. Isplate su izvršena na temelju općinskog programa. Naime, općina godišnje za uređenje poljskih puteva izdvaja više od 120 tisuća eura, a s više tisuća eura sufinancira i zakupa prodajnih mjesta poljoprivrednicima na tržnicama i sajmovima. Osim toga, općina financijski pomaže pčelarima, proizvođačima Varaždinskog zelja, a značajna sredstva izdvaja i za sufinanciranje osiguranja poljoprivrednih usjeva.

– Općina Vidovec središte je poljoprivredne proizvodnje na sjeveru Hrvatske s više od 500 registriranih OPG-ova, obrta i poduzeća. Veliki broj mladih  poljoprivrednika svakodnevno dokazuje da se može dobro živjeti od poljoprivrede ako se znanjem i primjenama novih tehnologijama na vrijeme prilagode zahtjevnom tržištu – rekao je načelnik Bruno Hranić.

Vidovečki poljoprivrednici prednjače i u korištenju novca iz fondova Europske unije. Ulaže se u izgradnju plastenika, skladišnih prostora, hladnjača te nabavu novih poljoprivrednih strojeva. Posebno je značajno da se sve više mladih ljudi u općini odlučilo baviti poljoprivredom uvodeći u proizvodnju uvesti nove kulture koje do sada nisu bile zastupljene na širem vidovečkom području. (ks)

Oznake:, , ,